dissabte, 9 de maig de 2009

DISCURS CEIP MARCELÍ ESQUIUS
Deixo el discurs que va fer el Sr. alcalde que va fer a l'inauguració del CEIP Marcelí Esquius:


Autoritats, equip docent, veïnes i veïns, amics,
molt bona tarda a tothom.

Avui és un dia molt important.
Ho és pel nostre municipi,
ho és pel nostre poble, Miami Platja.
És també un dia important pel nostre futur, pels nostres fills.
També és important per mi, com a pare, i com a alcalde.
És un dia important per la nostra història
i estic segur que ho és, igualment, per la família Esquius.

Com veieu... és important per un munt de coses...

Deixeu-me que us ho expliqui per què.

Aquest és un dia important pel nostre municipi, perquè amb la presentació d’aquesta escola contem ja amb 6 centres escolars:
la Llar d’Infants Petete,
la llar d’infants i el CEIP Mare de Déu de la Roca,
el CEIP Joan Miró,
l’IES Antoni Ballester
i aquest: el CEIP Marcel·lí Esquius.

Gairebé 1.500 alumnes omplen cada dia les aules d’aquests centres.
No us dic res de nou quan dic que l’escola, és un dels pilars bàsics per formar com a persones a les nostres futures generacions, a aquelles que han de construir el nostre futur.

Estic convençut que pocs actes a l’agenda d’un alcalde tenen la importància que significa posar en marxa una escola. I precisament per això que us deia: l’escola és el motor del desenvolupament personal i col·lectiu de la nostra societat.


I, això, em fa reafirmar l’aposta d’aquest Govern Municipal: una aposta plenament decidida per l’Educació i el Servei a les Persones.

Avui, a més, és un dia important pel nostre poble: per Miami, per què aquest acte suposa un pas més en la conquesta dels serveis i els drets socials que durant tants i tants anys hem reivindicat els veïns.


Ens fem grans i necessitem d’infraestructures que responguin a la nova realitat. La posada en marxa d’aquesta escola és un pas més en la millora de la nostra qualitat de vida. Un pas més d’un llarg camí en el que continuarem avançant.


Us deia també al principi que és un dia important pels nostres fills. Perquè avui ens felicitem per una nova escola però, en realitat, seran els nostres fills, els nostres néts, qui amb els anys recolliran els fruits d’un centre com aquest.


I així , parlem de futur. Parlem de com veiem créixer els nostres fills com a persones i ciutadans d’aquet municipi. Parlem de les oportunitats que en aquetes parets trobaran, dels amics que faran, de les mestres que dia a dia els ensenyen a fer-se grans i que sempre recordaran. Parlem de FUTUR amb majúscules.


Vull explicar-vos que avui també és un dia molt important per a mi, com a pare i també com a alcalde. Ja fa uns quants mesos que, al matí o a la tarda, sempre que puc i que la meva tasca m’ho permet, porto el meu fill a aquesta escola. A més, he tingut el privilegi de viure, molt de prop i molt intensament, la creació d’aquest centre escolar. I us confesso que aquest és un dels projectes que personalment em fa més il·lusió.


Crec que aquest serà el primer projecte que em vindrà al cap, quan d’aquí uns anys, pensi en aquesta etapa de la meva vida. Perquè aquí darrera hi ha tot un somni personal, un somni que tot just ara comença a fer-se realitat. És d’aquelles coses per les que val la pena estar en política.


Fa casi dos anys, quan vam entrar a governar, aquí només hi havia un solar per a equipaments. Fa casi dos anys, teníem una previsió d’alumnes que desbordava la capacitat de l’altra escola de Miami: el CEIP Joan Miró. I això que llavors ja estaven en marxa les obres de la seva ampliació, que tot just ara s’han acabat.


Fa dos anys érem conscients que calia una nova escola per atendre la demanda d’un municipi que, en la darrera dècada, ha doblat la seva població i que encara avui, continua creixent, imparable.


Va ser aleshores quan vam iniciar les converses amb el departament d’Educació, concretament amb el senyor Villena, per tal de tirar endavant aquest projecte.


Un projecte que contempla un gran centre educatiu. Un projecte que permetrà que els nostres fills i filles vinguin aquí quan encara gairebé no caminin ni parlin, per marxar convertits en uns adolescents carregats de projectes i d’il·lusions per encarar el camí de la seva vida.


I què significa això? Significa que aquí tindrem una llar d’infants, una escola d’Infantil i Primària, un institut i, probablement, algun mòdul de formació professional.


Aquest projecte és ambiciós, i té una important visió de futur. Tot plegat, la Generalitat i l’Ajuntament estem creant una gran zona per a l’Educació i la Formació, com la que poques ciutats tenen i en la que continuarem abocant importants esforços i il·lusió per fer-la realitat. El projecte s’ho val.


Com veieu, aquet és un dia important per la nostra curta, però intensa història. Una història, que els ciutadans de Miami estem escrivint dia a dia des de fa poc més de 50 anys. I ho fem de la mateixa manera que ho va fer la persona que un dia va somiar que en aquest indret s’aixecaria un poble. La persona que va idear i va donar forma al nostre poble.


Voluntat, inquietuds, empenta, il·lusió, molta il·lusió...


Parlo d’en Marcel·lí Esquius, l’home que un dia de l’any 1955 va arribar aquí amb la seva família decidit a realitzar un somni: Fer un poble: Miami Platja.


Ajuntament i comunitat educativa hem convingut que una escola com aquesta, que tot just comença la seva tasca, té molt en comú amb la persona de Marcel·lí Esquius. I estic convençut, perquè així em consta, que és un sentiment compartit per molts de nosaltres.


En Marcel·lí Esquius és un magnífic exemple a seguir. Perquè sense la seva capacitat d’imaginar aquí un poble; la seva empenta per construir les primeres cases i carrers; la seva il·lusió per posar en marxa el primer transport escolar; la seva implicació per obrir la primera escola i ampliar-la i fins i tot traslladar-la a mesura que anava quedant petita... Sense la tenacitat d’en Marcel·lí avui no estaríem aquí tots plegats, ni els nostres fills necessitarien una nova escola per poder créixer com a persones.


Marcel·lí Esquius és un referent per a molts de nosaltres. Però, sobre tot, ha de ser un referent pels nostres fills: per les generacions que ja han nascut aquí a Miami i que necessiten conèixer la seva història per forjar la seva pròpia personalitat.


Amb el petit gest de posar el seu nom a aqueta escola, volem donar a conèixer el seu gran llegat, els seus valors; que s’expliqui a tothom quina va ser la seva aportació i, sobre tot, que es continuï construint la història de Miami Platja.


És només un primer pas, simbòlic, del que és realment important: continuar amb aquell somni de fer poble, compartit ara per tots nosaltres.


Estic plenament convençut que avui també és un dia molt important per la família Esquius. Agreixo a tota la família Esquius que avui hagueu volgut també estar aquí amb nosaltres.


I a tots m’agradaria demanar-vos que:
PARTICIPEM D’AQUEST SOMNI COL·LECTIU!
Moltes gràcies.
Fran Morancho López L’Alcalde
Aquest és el discurs; no he tocat ni una coma ni cap negreta; cadascú que tregui les seves conclusions.


7 comentaris:

Anònim ha dit...

Sort que no hi hagut cap promotor inmobliari ha tingut la brillant idea del sr Esquius de fer un poble ja que amb el passat boom inmobiliari dels darrers anys el terme sembrat de pobles? i els promotors del club Mont-roig, Maynou, Bonmont, i altres urbanitazions que poblen el nostre terme, potser no els cal un reconeixament?

Mon ha dit...

Es molt curios que l'alcalde de MONT-ROIG no utilitza la paraula Mont-roig en cap moment del discurs
salut Xapix I lligo aquest post amb l'ultim meu...que també va d'escola, però aquesta si, de Mont-roig

MIAMI LIBRE Y TROPICAL ha dit...

jajajajajajajajaja

Té la mà Maria - Reus ha dit...

moltes gràcies de part del blog de Trucadors

Silvia ha dit...

des de quan miami és un poble? jo sempre he tingut entés que miami és una urbanització i mont-roig el poble no? i a sobre encara ho escriuen amb negreta...
dew !!!!

ulu ha dit...

Quants anys han de passar perquè s'obrin els ulls i les ments de tantes persones ?
Tan gran i tant lluny arriba l'ignorància ?
Quina llàstima de municipi ...

Anònim ha dit...

L'inaguració de l'escola es a MIAMI i no a Mont-Roig.
No entenc tanta polèmica entre MIAMI i Mont-Roig.
Agradi o no,el que es evident que MIAMI cada cop es mes gran i conegut.
Per cert la meva filla va a la nova escola de MIAMI "MARCEL.LI ESQUIUS",una escola petita,acollidora i amb una gran perspectiva de futur.
El nom de l'escola ha estat escullit entre els pares els nens i l'equip docent.